2013 m. birželio 24 d., pirmadienis

Kai sako, kad tampant mama (ir dar jauna!), tiesiog neįmanoma rasti laiko sau, ir vėliau stebisi tavo naujais įsigytais daiktais, pasigyrus apie SPA procedūras, ar susibėgimą su drauge, lengvai papurtai galvą ir atsidūsti.

Negana to, kad stebisi dar pilnametystės nesulaukusios mergaitės ar tos, kurios tik žino žodį 'mama' tačiau ne to statuso džiaugsmus, bet ir tos, kurios pačios sūpuoja ant rankų vaikus, su atpiltu pienuku plaukuose.
Tos, kurios susivėlusios linguoja vežimą lauke ant suoliuko, ir tos kurios sėdi užsidariusios namuose priešais senai atgyvenusį ir matytą 5 kartus serialą, vaidindamos didvyres vien už tai, kad per savo gimdą išspaudė kelis kilogramus sveriančią gyvybę ir dėl to privalo būti apdovanotos visais pasaulyje esančiais medaliais.
Grožis pamažu blanksta..
Jaunus veidelius puošia neryškios monotonijos ir nuobodulio žymės. Aplanko depresijos.
O tada jau lyg užburtas ratas - nesinori nieko. Jokio savęs prižiūrėjimo, vaikas dažniau išveda iš kantrybės, rėki, supurtai, o atsigavusi nekenti savęs. Klausi kas su tavimi darosi, nors atsakymo toli ieškoti nereikia.
Pamylėk save, pasilepink grožio procedūrose, pasportuok, apsipirk ir kiekvieną dieną pasitik tarsi didžiausią šventę.
Dauguma sakot 'Nėra laiko puoštis, reikia skubėti'.. NESĄMONĖ. Per tą laiką, kol vietoj dėmėtos maikės greitai peršoksit į švarią, o lūpas perbrauksit blizgiu, vaikas niekur nedings ir badu nesikankins.

Nes jei tu mama, dar nereiškia, kad tavo vieta nuo šiol tik virtuvės teritorija, bliūdai pilni pradėto ir nepabaigto maisto, krūvos neplautų indų, išmetyti žaislai ir rūbai, o praeidama pro veidrodžius nematai savęs. Šmėkšteli tarsi vaiduoklis..


Argi tokia turi būti Mama?
Ar tokios Mamos norėtų tavo vaikas?
Ar TU norėtum TOKIOS mamos?








Labanakt, Greta

2 komentarai:

  1. Labas. Na nepyk, bet bent jau šis post'as atrodo kaip Absenttos žodžiai parašyti kitaip ir dar tas tavo header'is.. Geriau paieškok ko nors savo, ką sėkmingai darei prieš tai..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kadangi jos blogo neskaitau, tai nelabai ir suvokiu tavo replikų, tik manau visos save prisižiūrinčios ir turinčios vaiką - rašė, rašo ir rašys taip pat.;)
    O jei kartojasi įrašo pati mintis, tai tik dar kartą įrodo, kad yra tos, kurios save myli, ir tos, kurios tingi.;)

    AtsakytiPanaikinti